A Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület
hivatalos honlapja

Bemutatkozás

„Az a kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő.” (Zsolt 118,22)

Sok szeretettel köszöntöm a Sarokkő Egyesület honlapján!

Lengvári Tibornak hívnak, az Egyesület elnöke, alapítója vagyok. Amikor 2012-ben felmerült bennem az egyesület létrehozásának gondolata, lényegében keretek közé szerettem volna helyezni az elképzeléseimet, amelyek a szabadidő, a kultúra, a sport, és a természetjárás mentén körvonalazódtak. Úgy éreztem, olyan közösségi formára van szükség, amely lehetőséget ad számomra, hogy mások bekapcsolódásával megvalósuljanak a kitűzött célok. Ezeket az Egyesület Alapszabályába foglaltuk.

A főbb feladatok:

Az egyesületi munkával és működéssel sarokkőként szeretnénk jelen lenni a közösség életében, mindennapjaiban. Reméljük, hogy sikerül értéket és hagyományt teremteni, megőrizni, a közösséget összehozni, közös munkára, szórakozásra, együttlétre bírni, ösztönözni. Gyakran láttam, és érzékelhető ma is, milyen nagy igény van a közös programokra, társas rendezvényekre, játékos és szórakoztató kikapcsolódásra, vagy akár egy hétvégi kirándulás keretében egy szervezett túra megtételére, teljesítésére. Lényegében ezekről szól, ezek megvalósítására irányul az igyekezetünk. Az Egyesületet alkotó kis csapat családtagokból, barátokból áll, akik közül mindenki nagy akarattal, hittel, igyekezettel és szeretettel végzi a tevékenységét.

Érvényesül az „egy mindenkiért, mindenki egyért” elv, és emellett nem lehet kételkedni az idézetben, amely mind az egyesületi, mind általában a közösségi létre igaz:

"Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.”
(Antoine de Saint-Exupéry)

Reméljük, a jövőben személyesen találkozunk valamelyik általunk szervezett programon!

Várunk mindenkit, aki szereti a természetet és a tartalmas kikapcsolódást!

© Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület – 2013.
E-mail: lengvari.tibor@freemail.hu