A Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület
hivatalos honlapja

Ez egy játékos, szubjektív, maximálisan optimista felfogású időjárás előrejelzés, mely teljes mértékben nélkülöz mindenféle tudományos megközelítést. Megszületésének oka, hogy számtalanszor bosszankodtam az elmúlt évek során a média által beharangozott várható időjárás miatt, mely végül köszönő viszonyban sem volt a valós időjárással a túránk napján. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem egy könnyű szakma és ezzel a kis rovattal nem is a meteorológusok munkáját szeretném minősíteni,  felülbírálni, egyszerűen csak  segítséget szeretnék adni a lelkes túrázóknak, hogy milyen ruházattal, felszereléssel készüljenek az adott túrára, miként hangolódjanak rá. Igyekszünk minden alkalommal legkésőbb a túra előtti napon közzétenni ezt a felelősségmentes, „játékos” előrejelzést, "időjóslást", melyet fogadjatok szeretettel és kellő humorral….

Örömmel fogadtuk a hírt, hogy a teljesítménytúrák újra megindulnak, így péntekig jelentkezünk a következő "időjóslás" közreadásával,

azaz a 2020. 07. 11., szombat - MASNI 14/7 és MASNI Éjjel 14/7 túráink várható időjárásával:

Üdvözlet Mindenkinek!

Még talán éppen időben vagyok, aki bizonytalankodik a holnapi időjárással kapcsolatban. Nos, készüljünk fel a melegre, mert egész nap hőség vár ránk, csak este lesz enyhülés. Az esőt vároknak rossz hírt kell közölnöm: valamikor vasárnap hajnalban lesz frissítő zápor, és kissé lehül a levegő. Szóval, ne bizonytalankodjatok, gyertek holnap túrázni! Jó éjszakát kíván I. J.

 

07.04. Kakukkhegyi Hullámvasút

Szép estét kívánok!

Mindenkit bíztatok a hétvégi túrákra, az időjárás kegyes lesz ismét hozzánk. Strand helyett bevállalható a szombati, Kakukkhegyi Túrák valamelyike, este, éjszaka is megfelelő hőmérséklet lesz. Egy átvonuló zápor frissítést hozhat, de ebben senki ne bízzon. A hűsítő, frissítő szél viszont megérkezik, én már nagyon várom, csak a derekam ne fájna tőle annyira...Mindenkinek jó túrázást kívánok! I. J. 

 

 

06. 20. PIPIBABA

Szép estét e kései órán!

Elnézést, hogy kicsit késtem a bejelentkezéssel, de ennek az az oka, hogy eléggé fájt a lábam, és a derekam. Bizonytalan és határozatlan voltam az időjóslásban, némileg várnom kellett a megerősítésre. Szóval, ami elmondható a holnapi időjárásról, az a felhős, napos idő váltakozása, talán delután valamennyi csapadék is előfordulhat. A délelőtt és a kora délután viszont remek túraidőt tartogat, ne húzzuk el az időt reggel, induljunk a Pálvölgyi-barlanghoz. Jó túrázást mindenkinek! 

 

06. 14.  P. Z. S.

Szép estét mindenkinek!

A hétvége időjárása kapcsán azzal kezdeném, hogy mindeki készüljön fel mindenre: lesz nagyrészt napsütés, borús idő, időnként megerősödő szél és elképzelhető elvétve rövid zápor. Mindez meleg, fülledt időben, úgyhogy harapjuk majd a levegőt. Azt javaslom, hogy éljük át az időjárás változatosságát, mert összességében nem lesz okunk panaszra: az Égiek kegyesek lesznek hozzánk, és jó hangulatot adnak a túrázáshoz. Várunk benneteket! I. J.

 

06. 07.  ALI a Kéken

Üdv Mindenkinek!

Ismét csak jót mondhatok a vasárnapi időjárásról. Sok-sok napsütésben lesz részünk, minimális felhővel, de eső, zápor nem bánt majd minket. Mondhatom, jó meleg lesz, így készüljünk vízzel a kulacsban. Minden adott lesz egy jó túrázáshoz! Szép vasárnapot kívánok Nektek! :) I. J.  

 

05. 30.   Légből kapott túra 

Üdv az Érdeklődöknek! 

A heti időjárás nagyon változatosan alakult, és ez holnap sem lesz másként. A jó hír, hogy több napsütés, és esőmentes nap vár minket, ami ideális a túrázáshoz. A felhők ismét rakoncátlankodnak az égen, de nekünk nincs ok a félelemre, bátran vágjunk neki valamelyik távnak. A gyermekek se maradjanak otthon, rájuk meglepetések várnak:)  Mindenkinek szép napot, holnapra jó túrázást! I.J.

05. 23. Duna-menti barangolás és kompozás

Üdvözlet Mindenkinek!

Szerencsés vagyok, mert az első bejelentkezésem alkalmával a szombati időjárás előrejelzése egyértelmű: a hét legmelegebb napja lesz, szép napsütéssel. Reggel még kicsit hűvösebb időre ébredünk, de senki ne ijedjen meg, ha felhőt lát, bátran kelljünk útra, mert egész nap viccel velünk majd a felhő csapat. Azonban a Duna-parton kisimul minden. Adjuk át magunkat a lágy szélnek (éppen csak érzékeljük), és sétáljunk minden gond nélkül a jó időben. Eső és probléma nem érhet el bennünket. Jó túrázást, kellemes kikapcsolódást! I.J.  

 

© Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület – 2015.
E-mail: lengvari.tibor@freemail.hu