A Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület
hivatalos honlapja

Ez egy játékos, szubjektív, maximálisan optimista felfogású időjárás előrejelzés, mely teljes mértékben nélkülöz mindenféle tudományos megközelítést. Megszületésének oka, hogy számtalanszor bosszankodtam az elmúlt évek során a média által beharangozott várható időjárás miatt, mely végül köszönő viszonyban sem volt a valós időjárással a túránk napján. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem egy könnyű szakma és ezzel a kis rovattal nem is a meteorológusok munkáját szeretném minősíteni,  felülbírálni, egyszerűen csak  segítséget szeretnék adni a lelkes túrázóknak, hogy milyen ruházattal, felszereléssel készüljenek az adott túrára, miként hangolódjanak rá. Igyekszünk minden alkalommal legkésőbb a túra előtti napon közzétenni ezt a felelősségmentes, „játékos” előrejelzést, "időjóslást", melyet fogadjatok szeretettel és kellő humorral….

Örömmel fogadtuk a hírt, hogy a teljesítménytúrák újra megindulnak, így péntekig jelentkezünk a következő "időjóslás" közreadásával,

azaz a 2020. 06. 07., vasárnap - ALI a Kéken 30/19/5 túránk várható időjárásával. 

 

05. 30.   Légből kapott túra 

Üdv az Érdeklődöknek! 

A heti időjárás nagyon változatosan alakult, és ez holnap sem lesz másként. A jó hír, hogy több napsütés, és esőmentes nap vár minket, ami ideális a túrázáshoz. A felhők ismét rakoncátlankodnak az égen, de nekünk nincs ok a félelemre, bátran vágjunk neki valamelyik távnak. A gyermekek se maradjanak otthon, rájuk meglepetések várnak:)  Mindenkinek szép napot, holnapra jó túrázást! I.J.

05. 23. Duna-menti barangolás és kompozás

Üdvözlet Mindenkinek!

Szerencsés vagyok, mert az első bejelentkezésem alkalmával a szombati időjárás előrejelzése egyértelmű: a hét legmelegebb napja lesz, szép napsütéssel. Reggel még kicsit hűvösebb időre ébredünk, de senki ne ijedjen meg, ha felhőt lát, bátran kelljünk útra, mert egész nap viccel velünk majd a felhő csapat. Azonban a Duna-parton kisimul minden. Adjuk át magunkat a lágy szélnek (éppen csak érzékeljük), és sétáljunk minden gond nélkül a jó időben. Eső és probléma nem érhet el bennünket. Jó túrázást, kellemes kikapcsolódást! I.J.  

 

© Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület – 2015.
E-mail: lengvari.tibor@freemail.hu