A Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület
hivatalos honlapja

Ez egy játékos, szubjektív, maximálisan optimista felfogású időjárás előrejelzés, mely teljes mértékben nélkülöz mindenféle tudományos megközelítést. Megszületésének oka, hogy számtalanszor bosszankodtam az elmúlt évek során a média által beharangozott várható időjárás miatt, mely végül köszönő viszonyban sem volt a valós időjárással a túránk napján. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem egy könnyű szakma és ezzel a kis rovattal nem is a meteorológusok munkáját szeretném minősíteni,  felülbírálni, egyszerűen csak  segítséget szeretnék adni a lelkes túrázóknak, hogy milyen ruházattal, felszereléssel készüljenek az adott túrára, miként hangolódjanak rá. Igyekszünk minden alkalommal legkésőbb a túra előtti napon közzétenni ezt a felelősségmentes, „játékos” előrejelzést, "időjóslást", melyet fogadjatok szeretettel és kellő humorral….

A teljesítménytúráink általában pénteken, szombaton, illetve vasárnap kerülnek megrendezésre, így az adott héten 1-2 nappal a rendezvény előtt jelentkezünk a következő "időjóslás" közreadásával,

azaz most a 2020. 09. 27., vasárnap - Őszi Chanson 30/19/8  teljesítménytúránk várható időjárásával:

Szép jó napot mindenkinek!

A túrázók nagy része már a hétvégi időjárásról gondolkodik, próbálja kitalálni az információk alapján, hogy mire számítson. Én ebben szívesen segítek: vasárnap nagyrészt felhős égboltra, hűvösebb időre készüljünk, és időnként kibukkanhat a nap. Az eső szerencsére békén hagy minket, így bátran vágjunk bele a vasárnapi túrázás megszervezésébe. Baráti üdvözlettel: I.J.

 

09.20. Taipei, Popey

Mai nap még nyári napsütésben úszkáltam a szeretett tóban, ahol időnként megvalósításra alkalmas gondolatok bukkanak fel a fejemben. A hétvégi időjárás képe természetesen megjelent, amit tovább is adok: mindkét napunk a hétvégén túrázásra tökéletes lesz, napsütéses idő várható néhány felhővel társulva, de csak a változatosság kedvéért. A nyári forróság némileg enyhül, így semmi nem fogja zavarni a túrázásunkat, amennyiben ezt választjuk. Éjszaka azért készüljünk melegebb öltözettel. Várunk benneteket ismét, I. J.  

 

09. 13. Kakukkhegy DETTO

Üdvözletem!

Újra itt, és ismét jó időről számolhatok be a vasárnapi időjárással kapcsolatban. Gyönyörű kirándulóidő, kellemes, napsütéses szeptemberi nap vár ránk, nincs miért aggodalmaskodni. Kakukkhegy kéri, hogy aki nem ismeri, az ne maradjon otthon, ne válasszon más programot. Minden adott, így rajtad múlik az élmény begyűjtése. I.J.

 

09. 05 - 06.- Nyárutó és Kakukkhegy JOKER

Szép estét!

Ez a hétvége a miénk! Mindkét nap tökéletes idő lesz a szabadtéri programokhoz, így remélem, hogy velünk töltitek a hétvégét :)         Nem kell tartani semmilyen kellemetlenkedéstől az időjárás részéről. A túrákon ismét együtt lesz a nagyszerű túrázó közösség, aminek részése lehettek, csak rajtatok múlik. Várunk benneteket mindkét nap a szokásos rendezéssel! I.J.

 

08. 29. - Kakukkhegy Éjjel Újratöltve

Üdvözlök Mindenkit!

Jön a hétvége, és holnap továbbra is jó időben lesz részünk. A munkanapot letudjuk, és irány a Szépjuhászné, ahol várunk benneteket három távval is. A délutáni, esti túrához már megfelelően mérséklődik a meleg; felhő, eső kizárt, így bátran nekivághatunk a túrának. Várunk benneteket! I. J. 

 

08. 16. - Tihanyi Koponya

Szép napot kívánok mindenkinek!

A Balaton egy csodálatos hely, én személy szerint mindig szívesen tartózkodom itt. Legyen az a déli, vagy északi oldal, lenyűgöző szépségű a táj, a part, és a sétányokon, kikötőkben zajlik a nappali és éjszakai élet. A vízben úszni, hűsülni kíváló, de egy kis túrázás is szóba jöhet, ha változatossá szeretnénk tenni a programot. Tudom ajánlani a vasárnapi túrát, ami várhatóan napsütéses időben kerül megrendezésre, szórvány zápor csak frissítésképpen adódik. Gyertek el, kihagyhatatlan élmény lesz!

 

08. 09. - K. T. T. 

Szép estét mindenkinek!

Jó hírem van hétvégére, vasárnapra: tökéletes túraidő várható, gyönyörű napsütés, felhő és eső távol lesz tőlünk. Kalap, napszemüveg, naptej jól jöhet, és folyadékkal is legyünk ellátva. Az izzasztó szakaszok szokás szerint nem maradhatnak el, de higgyjétek el, jobb lesz, mint a strandon. Várunk minden érdeklődőt! I.J.

 

 

 

07. 19. - Wekerle - Kiserdő Maraton

Jó estét!

Ismét tekeregnek felettünk a felhők, és előfordulhat némi szitáló eső holnap, de rövid ideig tart majd. A túrázásban senkit sem fog zavarni, ha egyáltalán kapunk belőle. Egyébként minden adott egy kis testmozgásra a megújuló Kiserdőben, azt javaslom, ne hagyjátok ki. Amennyiben bizonytalanok vagytok, akkor bátran hallgassatok rám, én mindenképp "elviszem a balhét" :)

Üdvözlettel: I. J. 

 

 

07. 11. Masni és Masni Éjjel

Üdvözlet Mindenkinek!

Még talán éppen időben vagyok, aki bizonytalankodik a holnapi időjárással kapcsolatban. Nos, készüljünk fel a melegre, mert egész nap hőség vár ránk, csak este lesz enyhülés. Az esőt vároknak rossz hírt kell közölnöm: valamikor vasárnap hajnalban lesz frissítő zápor, és kissé lehül a levegő. Szóval, ne bizonytalankodjatok, gyertek holnap túrázni! Jó éjszakát kíván I. J.

 

07.04. Kakukkhegyi Hullámvasút

Szép estét kívánok!

Mindenkit bíztatok a hétvégi túrákra, az időjárás kegyes lesz ismét hozzánk. Strand helyett bevállalható a szombati, Kakukkhegyi Túrák valamelyike, este, éjszaka is megfelelő hőmérséklet lesz. Egy átvonuló zápor frissítést hozhat, de ebben senki ne bízzon. A hűsítő, frissítő szél viszont megérkezik, én már nagyon várom, csak a derekam ne fájna tőle annyira...Mindenkinek jó túrázást kívánok! I. J. 

 

 

06. 20. PIPIBABA

Szép estét e kései órán!

Elnézést, hogy kicsit késtem a bejelentkezéssel, de ennek az az oka, hogy eléggé fájt a lábam, és a derekam. Bizonytalan és határozatlan voltam az időjóslásban, némileg várnom kellett a megerősítésre. Szóval, ami elmondható a holnapi időjárásról, az a felhős, napos idő váltakozása, talán delután valamennyi csapadék is előfordulhat. A délelőtt és a kora délután viszont remek túraidőt tartogat, ne húzzuk el az időt reggel, induljunk a Pálvölgyi-barlanghoz. Jó túrázást mindenkinek! 

 

06. 14.  P. Z. S.

Szép estét mindenkinek!

A hétvége időjárása kapcsán azzal kezdeném, hogy mindeki készüljön fel mindenre: lesz nagyrészt napsütés, borús idő, időnként megerősödő szél és elképzelhető elvétve rövid zápor. Mindez meleg, fülledt időben, úgyhogy harapjuk majd a levegőt. Azt javaslom, hogy éljük át az időjárás változatosságát, mert összességében nem lesz okunk panaszra: az Égiek kegyesek lesznek hozzánk, és jó hangulatot adnak a túrázáshoz. Várunk benneteket! I. J.

 

06. 07.  ALI a Kéken

Üdv Mindenkinek!

Ismét csak jót mondhatok a vasárnapi időjárásról. Sok-sok napsütésben lesz részünk, minimális felhővel, de eső, zápor nem bánt majd minket. Mondhatom, jó meleg lesz, így készüljünk vízzel a kulacsban. Minden adott lesz egy jó túrázáshoz! Szép vasárnapot kívánok Nektek! :) I. J.  

 

05. 30.   Légből kapott túra 

Üdv az Érdeklődöknek! 

A heti időjárás nagyon változatosan alakult, és ez holnap sem lesz másként. A jó hír, hogy több napsütés, és esőmentes nap vár minket, ami ideális a túrázáshoz. A felhők ismét rakoncátlankodnak az égen, de nekünk nincs ok a félelemre, bátran vágjunk neki valamelyik távnak. A gyermekek se maradjanak otthon, rájuk meglepetések várnak:)  Mindenkinek szép napot, holnapra jó túrázást! I.J.

05. 23. Duna-menti barangolás és kompozás

Üdvözlet Mindenkinek!

Szerencsés vagyok, mert az első bejelentkezésem alkalmával a szombati időjárás előrejelzése egyértelmű: a hét legmelegebb napja lesz, szép napsütéssel. Reggel még kicsit hűvösebb időre ébredünk, de senki ne ijedjen meg, ha felhőt lát, bátran kelljünk útra, mert egész nap viccel velünk majd a felhő csapat. Azonban a Duna-parton kisimul minden. Adjuk át magunkat a lágy szélnek (éppen csak érzékeljük), és sétáljunk minden gond nélkül a jó időben. Eső és probléma nem érhet el bennünket. Jó túrázást, kellemes kikapcsolódást! I.J.  

 

© Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület – 2015.
E-mail: lengvari.tibor@freemail.hu